Veelgestelde vragen

Wat voor beha kan ik dragen na de ingreep?

Wij adviseren een goed steunende sportbeha te dragen na de ingreep, zonder beugels aan de onderzijde. Een sporttopje is ook een goede oplossing. Een van onze assistentes kan u helpen bij het zoeken naar een goede beha.

Wanneer mag de beha worden gedragen?

Als het verband na de ingreep af gaat, meestal de eerste of tweede dag na de operatie, moet direct worden begonnen met het dragen van een beha. Zie ook het antwoord op de eerste vraag.

Waarom moet ik een nacht in het ziekenhuis blijven?

Een borstvergroting is een echte operatie van ongeveer 60 tot 90 minuten. Voor uw veiligheid en comfort wordt de operatie verricht onder algehele narcose. Omdat er na de ingreep altijd iets onverwachts kan gebeuren, is het verstandig in het ziekenhuis te blijven totdat de pijnstilling goed is en het verstandig is de kliniek te verlaten. Onze medewerkers doen hun best het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Waarom wordt de operatie onder algehele narcose uitgevoerd en niet onder lokale verdoving?

Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne wil zo veilig mogelijk werken en geen risico’s lopen met uw gezondheid. Een moderne narcose, zoals uitgevoerd in samenwerking met het Spaarne Gasthuis door onze anesthesisten, is vele malen veiliger en comfortabeler dan een ingreep onder lokale verdoving met een rustgevend middel. Een ingreep waarbij u 90 minuten stil op een operatietafel moet liggen voor het beste resultaat is nauwelijks vol te houden.

Veelgestelde vragen