Veilige borstprothesen

Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne werkt uitsluitend met prothesen van het merk Mentor, wereldwijd leider op het gebied van productie, onderzoek en testen van borstimplantaten. De Mentor productlijn is toonaangevend in de wereld.
Al meer dan 30 jaar hanteert Mentor de hoogste veiligheidsstandaards bij het produceren, testen en klinisch testen van hun met zoutoplossing en met siliconen gevulde borstimplantaten. Mentor is het enige bedrijf ter wereld waarvan de borstimplantaten geheel in de Verenigde Staten en in Europa worden vervaardigd. Mentor producten worden algemeen door artsen erkend om hun buitengewone integriteit.

Zekerheid met Mentor

U kiest niet alleen voor de zekerheid van borstimplantaten met een historie van hoge kwaliteit, maar ook voor een bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld vrouwen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun eigen borstvergrotingen. Mentor biedt duidelijke feiten, uitgebreide informatie en persoonlijke assistentie bij vragen die u mogelijk wilt stellen over borstvergroting.

FDA goedkeuring: belangrijk voor veiligheid en kwaliteit

De FDA is het hoogste orgaan wereldwijd dat de kwaliteit en veiligheid van medische producten controleert. Hier gaat langdurig onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek  aan vooraf. Ook na de goedkeuring moeten bedrijven nog jarenlang wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de gevolgen op de lange termijn.

Mentor® Memory Gel implantsDe door Mentor gebruikte zogenaamde cohesieve siliconen MemoryGel heeft, naast de CE certificering, ook de FDA goedkeuring*. De Amerikaanse FDA goedkeuring is aan slechts 3 merken siliconen borstimplantaten toegekend.

Omdat niet alle in Nederland gebruikte borstprothesen FDA zijn goedgekeurd, wordt ten onrechte weleens door andere partijen gesuggereerd dat implantaten die een FDA-keurmerk hebben, voornamelijk in Amerika worden verkocht en dat de FDA derhalve een puur Amerikaanse aangelegenheid voor producten is.

Patiënten zijn automatisch deelnemer aan de Mentor® Lifetime Product Replacement Policy, de unieke levenslange prothese vervangingsgarantie. Voor informatie hierover, verwijzen wij u graag naar de specifieke garantie brochures die u in onze kliniek kunt verkrijgen. Ook kunt u alvast deze folder inzien.

Borstprothesenregister

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) pleit voor een (internationaal) sluitend registratiesysteem. Bij problemen zijn implantaten dan snel op te sporen. Bij Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne worden alle borstprothesen die in onze kliniek worden geplaatst of verwijderd, geregistreerd.

U kunt hier de Patiëntenfolder Borstimplantatenregister (DBIR) lezen van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, waarvan vrijwel alle plastisch chirurgen in Nederland lid zijn, is van mening dat een borstvergroting met siliconen borstimplantaten een verantwoorde medische ingreep is. Siliconen borstimplantaten worden al sinds de jaren zestig gebruikt. Dankzij hun bio-compatibiliteit (d.w.z. dat het lichaam geen ongewenste reacties vertoont op deze stof) worden zij in medische hulpmiddelen zoals hartkleppen en kunstgewrichten gebruikt.In de afgelopen 30 tot 40 jaar is in talrijke wetenschappelijke beoordelingen en onderzoeken aangetoond dat siliconen als veilig kunnen worden beschouwd.

* De FDA goedkeuring voor Mentor borstprothesen is gebaseerd op:

  • Resultaten van grote studies, met meer dan 40.000 geïncludeerde patiënten met Mentor® siliconen gel gevulde implantaten.
  • Een grondige herziening van andere klinische informatie van Mentor®, zoals gegevens uit Adjunct Studies en Internationale Studies.
  • Inspecties van de fabriek waaruit blijkt dat de Quality System Regulations wordt nageleefd.
  • Een grondige evaluatie van testgegevens uit het laboratorium.

Meer informatie:
NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie)
ISAPS (the International Society of Aesthetic Plastic Surgery)

 
 

Veilige borstprothesen