Risico’s

Zoals er bij iedere ingreep nadelen zijn, is dit ook het geval bij de borstverkleinende ingreep en de borstlift. Behalve de al genoemde littekens rond te tepel, vertikaal naar onder en van links naar rechts in de onderste borstplooi, zijn er andere mogelijke nadelen die worden besproken zoals een verdwenen of verminderd gevoel van de tepels en borsten en het mogelijk niet kunnen geven van borstvoeding na een eventuele zwangerschap.

Andere ongewenste effecten van de borstingrepen zijn onder andere nabloedingen en storingen in de wondgenezing welke kunnen leiden tot infecties. Wij doen er alles aan om de kans op ongewenste effecten zo laag mogelijk te houden.

Tevens wijzen wij u erop dat er een klein links/rechts verschil tussen de beide borsten na de ingreep kan bestaan. Het garanderen van een bepaalde behacupmaat na de ingreep is iets dat wij u niet kunnen beloven, omdat dit ook voor de behafabrikanten nogal onduidelijk is. De cupmaten vallen tussen de verschillende fabrikanten meestal niet gelijk uit.

Het is heel vervelend als u achteraf spijt van de ingreep heeft. Deze zeer uitvoerige beschrijving van de voor- en nadelen van de ingreep is daarom voor u heel belangrijk om door te nemen. Indien u twijfelt over de ingreep is het altijd beter deze uit te stellen en een gesprek aan te gaan bij uw plastisch chirurg.

U kunt hier de chirurgische bijsluiter borstverkleining lezen van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Risico’s