Procedure

Het eerste consult

Tijdens het eerste bezoek aan de plastisch chirurg zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden over uw klachten en wensen. Hij zal met u naar het probleem van de buik kijken en het advies geven wat voor u de beste oplossing is. Uw plastisch chirurg zal u informeren over de reële mogelijkheden ten aanzien van de operatie. Met u zal worden besproken hoe de ingreep zal worden verricht, waar littekens komen en wat u kunt verwachten na de operatie. Niet alleen bij de voordelen, maar ook bij de eventuele nadelen (complicaties) wordt stilgestaan. De plastisch chirurg zal u ook enkele vragen stellen over uw algehele gezondheid, het eventuele medicijngebruik, de medische voorgeschiedenis, allergieën en roken. Verder zal er worden gekeken of er sprake is van overgewicht. Hiervoor worden uw lengte en gewicht gemeten. Omdat u een vertrouwensband met de plastisch chirurg opbouwt, vinden wij het belangrijk dat hij ook de operatie en de controles zal uitvoeren. Het Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne werkt niet met arts-assistenten of basisartsen die de operatie verrichten.

De behandeling

De buikwandcorrectie wordt altijd uitgevoerd onder algehele anesthesie. Voor de opname zult u een bezoek brengen aan de anesthesist. Zaken omtrent de narcose worden daar uitvoerig besproken. Eventueel worden aanvullende onderzoeken zoals een bloedafname, ECG (hartfilmpje) en röntgenfoto van de longen afgesproken. Bij de medisch fotograaf worden voor de operatie nog foto’s gemaakt.

De buikwandcorrectie zal plaatsvinden tijdens een opname in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. U wordt nuchter opgenomen op de dag van de operatie op de afdeling Plastische Chirurgie. Voordat u naar de operatieafdeling wordt gebracht, komt de Plastisch chirurg bij u langs om de operatie af te tekenen en nog eventuele laatste vragen te beantwoorden.

Wat mag u verwachten van de behandeling

Een buikwandcorrectie heeft als doel om de buikwand te verstevigen en de overtollige hangende huid te verwijderen. Als gevolg van deze ingreep is er een operatielitteken zichtbaar dat zo laag mogelijk geplaatst is in de onderste plooi in de buik. Ook rond de navel is er een klein litteken zichtbaar. De littekens mogen vanaf veertien dagen na de operatie worden ingesmeerd met een bodylotion, vitamine E olie of Calendula crème. Voorzichtigheid is nodig bij het gebruik van de zonnebank of het aan het zonlicht blootstellen van de littekens. Het resultaat van een buikwandcorrectie houdt gedurende een langere tijd aan. Uiteraard kan dit worden beïnvloed door een gewichtstoename na de buikwandcorrectie.

Wachttijden

Bij het plannen van een datum voor deze ingreep wordt zoveel mogelijk met uw wensen rekening gehouden. Meestal kan de operatie binnen zes weken na het eerste consult met de plastisch chirurg worden uitgevoerd.

Procedure