Liposuctie

Liposuctie of liposculpture is een operatietechniek waarbij ab-normale vetophopingen kunnen worden verwijderd door het wegzuigen van dit vet met speciaal hiervoor ontwikkelde zuigcanules. Bij een goede indicatiestelling en een reëel verwachtingspatroon van de patiënt is een liposuctie een goede behandeling voor het verkrijgen van een volumevermindering en contourverbetering met een langdurig resultaat. Het is echter geen middel om te vermageren.
De meest voorkomende plaatsen van deze abnormale vetophopingen zijn de buitenzijde van de bovenbenen (de zogenaamde rijbroekdeformiteit), de heupen, de binnenzijde van de bovenbenen, de binnenzijde van de knieën, de boven- en onderbuik en de hals.

Voor wie is een Liposuctie?

Voor mensen die last hebben van abnormale vetophopingen aan de buitenzijde van de bovenbenen (de zogenaamde rijbroekdeformiteit), de heupen, de binnenzijde van de bovenbenen, de binnenzijde van de knieën, de boven- en onderbuik en de hals. Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is, dat de huid voldoende elastisch is.

Liposuctie