Procedure

Het eerste consult

Tijdens uw eerste bezoek aan onze kliniek spreekt u met uw plastisch chirurg. Daarbij worden uw klachten, wensen en vooral ook verwachtingen besproken. Uiteraard zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Afhankelijk van uw wensen en het lichamelijk onderzoek kan een behandeling worden voorgesteld. De mogelijkheden en de te verwachten verbeteringen daarvan worden uitvoerig besproken. Uiteraard zullen ook de beperkingen van de ingreep worden toegelicht. Omdat u een vertrouwensband met de plastisch chirurg opbouwt, vinden wij het belangrijk dat hij ook de operatie en de controles zal uitvoeren. Het Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne werkt niet met arts-assistenten of basisartsen die de operatie verrichten.

Wat mag u verwachten van de behandeling

Na een liposuctie mag u verwachten dat er een duidelijke volumevermindering en contourverbetering van de behandelde gebieden ontstaat. Een volledige gelijkheid tussen links en rechts is niet altijd te bereiken. Soms ontstaan er ook enige onregelmatigheden/intrekkingen van de huid tijdens het genezingsproces. Met name bij uitgebreide afwijkingen kan het noodzakelijk zijn om na enkele maanden een tweede liposuctie uit te voeren. In principe geeft een liposuctie een blijvend resultaat, tenzij u na de ingreep veel in gewicht toeneemt wordt.

Wachttijden

Bij het plannen van deze ingreep wordt zoveel mogelijk met uw wensen rekening gehouden. Meestal kan de operatie binnen een periode van acht weken worden uitgevoerd.

Procedure