Procedure oorcorrectie

Het eerste consult

Tijdens het kennismakingsgesprek ontmoet u de plastisch chirurg die de operatie zal doen. De plastisch chirurg kijkt samen met u naar de stand van de oren en informeert naar de verwachtingen die u over deze correctie heeft. Hij zal u informeren over de voor u beste mogelijke behandeling.

De behandeling

Een correctie van de stand van de oren wordt in dagbehandeling uitgevoerd.
Zowel in de kliniek in Hoofddorp als in Heemstede kan deze behandeling worden uitgevoerd. Voor kinderen wordt deze ingreep over het algemeen uitgevoerd onder narcose. Bij volwassenen is er de mogelijkheid om dit onder lokale verdoving te doen.
De operatie duurt ongeveer 90 minuten.

Wat mag u verwachten van de behandeling

Na een correctie van afstaande oren is het de bedoeling dat de oren keurig plat tegen het hoofd geplaatst worden. De littekens achter de oren vallen over het algemeen niet op. Een enkele keer kunnen deze littekens jeukerig en/of rood worden. Omdat het kraakbeen van het oor nogal weerbarstig is, kan het zo zijn dat na verloop van tijd de stand van de oren weer terugvalt in de oude positie. Een tweede correctie is dan een eventuele mogelijkheid.

Wachttijden

Het plannen van de correctie van de afstaande oren wordt in overeenstemming met uw wensen gedaan. Veel mensen hebben voorkeur om de operatie in aansluiting op één van de schoolvakanties te plannen. Deze plaatsen zijn dus als eerste vergeven. Omdat de ingreep in dagbehandeling wordt uitgevoerd, is er een kleine wachttijd met een maximum van ongeveer zes weken.

Procedure oorcorrectie