Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie is één van de meest uitgevoerde operaties binnen Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne. Bij deze ingreep wordt de lengte van de kleine schaamlippen verminderd.

Het is de meest uitgevoerde vaginale verjongingsprocedure. Een correctie van de schaamlippen kan om verschillende redenen worden overwogen. Bijvoorbeeld omdat men de schaamlippen esthetisch niet mooi vindt (grootte of vorm) maar ook wanneer het om fysieke ongemakken gaat. Het kan symptomen verlichten die vrouwen ervaren als het “draaien en trekken” van de schaamlippen, jeuk en irritatie. Ook komt het voor dat ze klachten geven in het seksuele leven.

Een schaamlipcorrectie vindt plaats in dagbehandeling onder plaatselijke verdoving. Desgewenst kan deze ook worden uitgevoerd onder algehele anesthesie middels een ruggenprik. Het herstel na de ingreep is snel.

Voor wie is een schaamlipcorrectie?

Het kan wenselijk zijn om deze ingreep uit te voeren omdat men de schaamlippen niet mooi vindt of omdat deze door aanleg of na zwangerschap te groot zijn, wat gepaard kan gaan met hinder tijdens bijvoorbeeld het fietsen en sporten. Ook komt het voor dat het klachten geeft in het seksuele leven. Tevens kunnen er onregelmatigheden zijn ontstaan na een bevalling.

Waar zorgt een schaamlipcorrectie voor?

Het doel van de ingreep is om de kleine schaamlippen te verkleinen zodat ze niet onder de haardragende grote schaamlippen uitkomen. Deze ingreep kan worden uitgevoerd om de asymmetrie te verminderen wanneer de ene schaamlip langer is dan de andere, of, meer algemeen, om de lengte van beide schaamlippen te verminderen, zodat de schaamlippen niet langer draaien, trekken of in kleding zichtbaar zijn.

Schaamlipcorrectie