Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift is een veel uitgevoerde plastisch chirurgische ingreep. Met het ouder worden kan de huid van het voorhoofd gaan verslappen en kunnen de wenkbrauwen daardoor lager komen te staan. De ruimte tussen de wenkbrauwen en wimpers is dan te klein geworden. Dit kan het kijken belemmeren en men kan last krijgen van een drukkend en vermoeid gevoel op de ogen of van hoofdpijn. Ook geeft het vaak een vermoeid of ouder uiterlijk.

Deze ingreep wordt goed verdragen onder lokale verdoving en uitgevoerd in dagbehandeling. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Hierna volgt een relatief korte periode waarin het geopereerde gebied blauw kan zijn. Een week later worden tijdens de wondcontrole de hechtingen verwijderd. Het uiteindelijke resultaat is pas na een aantal weken zichtbaar en zal gemiddeld, afhankelijk van de leefstijl ongeveerd 10 – 15 jaar behouden blijven.

Voor wie is een wenkbrauwlift?

Wanneer u deze genoemde problemen ervaart, kan dat een goede reden zijn om een wenkbrauwlift te overwegen. Soms vindt een wenkbrauwlift plaats in combinatie met, of in plaats van, een correctie van de boven- en/of onderoogleden. Het komt ook voor dat een voorhoofdslift meer uitkomst biedt.

 

Wenkbrauwlift