Procedure

Het eerste consult

Tijdens het eerste bezoek aan de huidtherapeut zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden waarin  duidelijk wordt wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Het is belangrijk dat u hierbij kunt aangeven wat uw verwachting van de behandeling is. De huidtherapeut zal u informeren over de reële mogelijkheden ten aanzien van de behandeling. De huidtherapeut stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op. Niet alleen de voordelen, maar ook  de eventuele nadelen (complicaties) zullen worden besproken. Tevens wordt u geïnformeerd over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen. De huidtherapeut zal u ook enkele vragen stellen over uw algehele gezondheid, het eventueel medicijngebruik, de medische voorgeschiedenis en allergieën. Daarnaast is er voldoende ruimte voor overleg en voorlichting.

De behandeling

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht, bepalen met welke behandeling  zal worden gestart.

De behandeling van de huidtherapeut is met name gericht op het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads (open comedonen) uitgedrukt en bij de whiteheads (gesloten comedonen) wordt met een dunne naald een opening in de huid gemaakt. Hierdoor kan het talg dat in de whitehead zit makkelijker weg. Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Verder geeft de huidtherapeut adviezen over de dagelijkse verzorging van uw huid, hygiëne en er worden tips gegeven die zullen bijdragen aan het verbeteringsproces van de acne. De behandelingen zullen in het begin kort op elkaar volgen, om zo een sneller resultaat te boeken.

Wat mag u verwachten van de behandeling

Het resultaat van de behandeling is over het algemeen dat de huid er gladder, rustiger en gezonder uit zal zien. Ontstekingen van de huid verminderen. Van belang is dat u de  adviezen die u van de huidtherapeut heeft gekregen over de dagelijkse verzorging van uw huid, tijdens en na de behandelingen thuis  voort zet om  een optimaal behandelresultaat te krijgen en te behouden.

Procedure