Schimmelnagels

De laserbehandeling bij schimmelnagels heeft zich in Amerika bewezen en vanaf heden kunnen wij bij Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne ook u van deze aandoening afhelpen. Waarschijnlijk heeft u net als vele anderen verschillende middelen zoals medicijnen, crèmes en kuurtjes geprobeerd zonder bevredigend resultaat. Afhankelijk van de mate van besmetting van uw schimmelnagels zijn 2 a 3 behandelingen van uw schimmelnagels afdoende.

Een schimmelnagel (ook wel onychomycose genoemd) is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel of een gist. Hierdoor ontstaan veranderingen aan de nagel. Schimmelnagels komen zeer veel voor. Het overgrote deel van de schimmelnagels (98%) is aan de voeten te vinden.

Procedure

Het eerste consult
Tijdens het eerste bezoek aan de huidtherapeut zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden waarin  duidelijk wordt wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. De huidtherapeut zal u informeren over de reële mogelijkheden ten aanzien van de behandeling. De huidtherapeut stelt  samen met u een persoonlijk behandelplan op. Niet alleen de voordelen, maar ook de eventuele nadelen (complicaties) zullen worden besproken. Tevens wordt u geïnformeerd over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen. De huidtherapeut zal u ook enkele vragen stellen over uw algehele gezondheid, het eventueel medicijngebruik, de medische voorgeschiedenis en allergieën. Daarnaast is er voldoende ruimte voor overleg en voorlichting.

De behandeling met de Pixel Q-Switched 1064 Laser en de Nd:YAG 1064F laser

De behandeling start met de Q-Switched 1064 laser. De laser zorgt ervoor dat de harde  buitenkant van de schimmel breekt, waardoor vervolgens het gebied onder het nagelbed opwarmt. Hierna worden de nagels behandelt met de Nd:YAG 1064F laser. Deze laser zorgt ervoor dat middels de warmte die de laser verspreidt, thermale deactivatie van de ongewenste schimmel plaatsvindt.

Tijdens en na de behandeling gaat uw nagel warm aanvoelen, dit is een normaal verschijnsel en een teken dat de behandeling effectief is. De huidtherapeut behandelt de schimmelnagels meerdere malen per behandeling afhankelijk van de mate van besmetting.

Afhankelijk van de ernst en mate van de schimmelinfectie en het aantal besmette tenen neemt de  behandeling van tien tenen  gemiddeld één uur in beslag.  Een enkele teen is gemiddeld binnen 10 minuten behandeld. Wij  adviseren u om de voet waar de schimmelnagel(s) zich bevinden in zijn geheel te behandelen om uitbreiding van de besmetting aan de andere tenen te voorkomen.

De eerste tijd na de behandeling
De weken/maanden na de behandeling zal uw nagel uit gaan groeien tot een gezonde nagel. Echter duurt het doorgaans 7 tot 9 maanden om een volledig nieuwe nagel te krijgen. Na 8 tot 10 weken ziet men vaak al de eerste gezonde verschijnselen.

Wat langer na de behandeling
De schimmelnagel zal voorgoed verdwijnen,  echter zult u wel zelf een aantal voorzorgsmaatregelen moeten treffen om her-infectie te voorkomen. Hiervoor krijgt u voldoende informatie van onze huidtherapeut.

Wachttijden
Bij het plannen van deze behandeling wordt zoveel mogelijk met uw wensen rekening gehouden. Meestal kan de laserbehandeling binnen twee weken na het eerste consult worden uitgevoerd.

Risico’s
Deze zijn niet bekend.

Vergoeding ziektekostenverzekeraar
Helaas komen deze behandelingen veelal niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft.

Bij problemen
Wanneer u denkt dat er iets niet verloopt zoals het moet (bijvoorbeeld bij roodheid van het behandelde gebied of plotselinge zwelling) of u maakt zich ergens ongerust over, dan kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met één van onze office-managers (tel. 023-890 7600).

 

Schimmelnagels