Veelgestelde vragen

Hoe werkt de de FormaTK Spark Pro Laser en IPL ?

Harmony®XL Laser

Harmony®XL Laser

Een laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel. De lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. De energie van het laserlicht wordt opgenomen door het melaninepigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortels opgewarmd en permanent uitgeschakeld.
De huid wordt beschermd tegen de hoge energie van de laser doordat de tip van de laser gekoeld is naar 4 graden Celsius.

Is een behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. Sommige plaatsen zijn gevoeliger dan andere. De huid wordt gekoeld tijdens de behandeling. Daardoor is de behandeling in principe niet pijnlijk. Voordat de behandeling begint zult u de gekoelde tip van de FormaTK Spark Pro Laser op de huid voelen. Daarna volgen een aantal pulsen om de laser optimaal in te stellen voor uw huidtype en het beharingstype. U zult hierbij merken dat de behandeling niet pijnlijk is.

Waarom meerdere behandelingen?

Tijdens een behandeling zijn ongeveer 85 % van de haren in de actieve groeifase. Tijdens deze fase is er melanine, het pigment, waarop het laserlicht aangrijpt, aanwezig in of rond het haarzakje. Alleen dan kan het laserlicht de energie via warmte aan het haarzakje overdragen en zo de functie van het haarzakje permanent uitschakelen. De FormaTK Spark Pro Laser werkt op de melanine in de haren en is dus het meest effectief bij beharing in de actieve groeifase. Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde fase verkeren is het noodzakelijk meerdere behandelingen te ondergaan voor een permanente haarreductie.

Hoe groeit een haar?

Haren groeien vanuit de haarwortels. De haargroei is persoonlijk en afhankelijk van de leeftijd, het gewicht, hormonen, metabolisme, medicijngebruik en etnische achtergrond. Bij iedereen groeien de haren in 3 verschillende groeifasen.

1. De actieve groeifase. Ongeveer 85% van alle haren op het lichaam zijn in deze fase. Tijdens de actieve groeifase is het pigment melanine aanwezig rond de haarwortel. Per lichaamsgebied verschilt de tijd waarin de haarwortel zich in de groeifase bevindt. Op het hoofd is dit tussen de 2 en 300 weken, op de armen is dit tussen de 6 tot en met 11 weken, de benen 15 tot en met 19 weken en op de bovenlip tussen de 14 en de 18 weken. De tijd tussen de behandelingen is hierdoor per plaats verschillend.

2. De regressieve fase. Dit is een fase waarin de haargroei stopt en waarna de haar overgaat naar de rustfase. Ongeveer 4% van de haren bevindt zich in dit stadium.

3. De rustfase. Dit is een periode van 6 weken waarna de haren uitvallen. Hierna start een nieuwe groeifase. 13 % van de haren zijn in deze fase.

Veelgestelde vragen