Behandelvoorwaarden

Instemming vooraf

Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne gaat zorgvuldig om met de mogelijkheden die plastische en cosmetische chirurgie kan bieden. Veel is mogelijk, maar een ingreep is niet altijd de oplossing. Uiteraard willen wij graag tegemoetkomen aan de wensen van cliënten, maar we willen vooral ook dat onze cliënten tevreden zijn. Ons medisch team geeft u dan ook graag oprecht advies over behandelingen, de voor- en nadelen of zelfs de risico’s. In enkele gevallen kan het zelfs zo zijn, dat een behandeling wordt afgeraden.

Jongeren

De richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en die van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, volgend, worden er bij Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne geen cliënten onder de 18 jaar geopereerd.
Ook al kan het in enkele gevallen noodzakelijk zijn om de financiële administratieve afhandeling via Plastisch Cosmetisch Centrum te laten verlopen, de daadwerkelijke operaties worden echter altijd op de operatie- of behandelkamers in het Spaarne Gasthuis uitgevoerd.

Behandelovereenkomst

Het besluit om een plastisch chirurgische ingreep te laten doen wordt niet lichtvaardig genomen. U heeft er goed over nagedacht en wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat het resultaat van de behandeling voldoet aan uw verwachting. Samen hebben wij de behandeling doorgesproken en bepaald wat wel of niet mogelijk was. Om er zeker van te zijn dat er in de procedures geen stappen worden overgeslagen en de afspraken tussen cliënt en behandelend specialist wederzijds zijn begrepen, vragen wij cliënten voorafgaand aan de behandeling een behandelovereenkomst, alsmede een toestemmingsformulier te tekenen.

Behandelvoorwaarden